Kawan-kawan Ku

Mencari Hadiah Yg Sesuai, Klik Cni :)

Selasa, 31 Julai 2012

KEBUN AYAH - DITEROKA??

x de la
kebun ni dah diwartakan laluan lebuh raya 
pantai timur versi II
so... dah terang skit kebun tu
nampak la umah org kat sblh sana..
huhuhu...








kebun ayah ku
dah sepenuhnya digondol kan..





dan ditambun...


lebih krg 2/3 tanah diambil
kira lumayan la hsl nyer..

TAPI....

x dpt nak tgk duit tu
dah diambil oleh SPNB
coz dihujung tanah de umah adik ku
umah MESRA RAKYAT
baru 2 thn siap...
Harga umah rm65k, dpt subsidi  lbh krg RM45k

SEDIH nyer.. SPNB abik duit byrn 
SEPENUHNYA rm65k....
ALASAN.. umah tu baru 2 thn, x jd milik lg, milik SPNB lg
lps 5 thn baru la jd hak milik.. 
sbb tu la ye abik harga penuh.. rm65
BUKAN harga subsidi rm45

Puas adik merayu spy ikut harga subsidi
tapi x dilayan..

MMMM... duit x dpt
tanah hilang
 tapi.. dpt la umah
adik x yah la byr bln2 rm150.00




# ms tu x terfikir lak boleh psg lawyer, rupanyer boleh kita fight back 
tp ye la, x de org support n kita ni org kg.. 
MMM... x de rezeki la tu #





8 ulasan:

  1. kalo pasang lawyer pon susah nak menang kak da.. sebab kak raa dah baca agreement memang kena tunggu rumah tuh cukup 10 tahun baru leh bayar habes.. tapi kita baru 2 tahun.. huhuhu.. mmg x menang kalo pasang lawyer pon~

    BalasPadam
  2. http://lovenafira.blogspot.com/ : mmg ah g2, tp ms k da g abik geran tanah kt lawyer chik hari tu, ye kt nape x lwn balik.. k da kt x mng kita la.. ye kt.. boleh adjust.. k da jwb, x pe ah, dah lps.. cuma mak je ah.. terkilan ah skit.. ape x nyer, dah cari tanah lain tu dibeli, tup2, x dpt wit tu.. huhuhu.. :). ape pun, dah x de rezeki kita.

    BalasPadam
  3. blh ye mcm tu? tok zz pernh la alami.. tpi bukn situasi mcm ni la.. hehe

    zz singgah sini dan follow..

    BalasPadam
  4. ohh bersabar eh:) bukan xde org support, mungkin ad hikmahnya,IA

    BalasPadam
  5. ZierWa zAINal : :).. boleh ah tu, diorg buat. huhu
    amir aizat : betul tu, dugaan Allah atas kuarga akak. :).Tq

    BalasPadam
  6. Nasib baik ada simpan gambar ni buat kenangan he..he...

    BalasPadam
  7. hainom OKje : betul tu.. skrg dah jd lebuh raya.. x de doh kebun buah2an. :)

    BalasPadam